Det börjar bli vår!

Det börjar bli vår och därmed drar många igång med sin vårrustning och tillhörande projekt.

Dagens första uppdrag innebar uppgradering av mjukvaran från version 1.18 till 3.05 i en Raymarine SPX-5 autopilot tillhörandes en X-332 samt lite tips om hur man fixar kölskarven på bästa sätt.

Dagens andra uppdrag innebar att konstruera om vattenballastsystemet i Södergren ritade Eagle 40 så att detta skall fungera brukligt inför ÅF Offshore Race. Bilden nedan visar den gamla ballastpumpen som sett sina bästa dagar…

Det hissbara rodret var en annan del som behövde lite översyn. Det överstyr kraftigt i dagsläget och behöver balanseras om. Det visade sig att det fanns kilar i botten av trumman som man troligtvis ganska enkelt kan flytta eller göra nya och därmed ändra vinkeln på roderbladet som i sin tur påverkar balansen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *