Installation av litiumbatteri

När batterierna i Per Svanbergs Omega 36 sjöng på sista refrängen så konsultade han mig om möjliga val. Detta ledde till att jag uppgraderade Pers Omega 36 med ett litiumbatteri. Det blev nästan tomt i utrymmet för batterierna när 3st förbrukarbatterier om vardera 100Ah och ett startbatteri på 75Ah ersatts av ett enda litiumbatteri. Per har nu mer kraft, inget underhåll och en lättare båt. Viktbesparingen blev totalt 86kg.

Såhär såg det ut innan:

Pers kommentar efter första säsongen med litiumbatteri i båten:
”Istället för att oroa sig för att ha tillräckligt med kräm funderar man på om man inte ska tända en lampa till, kolla en film till eller torka ur båten lite mer med värmaren. Min generator laddar upp batteriet förvånansvärt snabbt så jag har inte haft solcellen inkopplad en enda gång i sommar.”

Andra båtar som jag har installerat liknande system i:

First 34.7
Diva 39
B&R 38
JS9000 Sport
Sun 33
Ker 40+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *